Code Of Conduct

"Dude, Where’s My Mount" is een casual/semi-hardcore PvE/PvP guild. We doen verschillende dingen om het spel zo gezellig mogelijk te houden voor iedereen. Van PvP tot PvE en van ingame tot real life.

Prioriteit #1 in de guild is ervoor zorgen dat iedereen met plezier inlogt op Frostmane. Hiervoor moeten er helaas regels vastgesteld worden voor het gedrag. Probeer gewoon altijd in je achterhoofd te houden dat we mensen hebben die zo oud zijn als 8 jaar en zo jong als 63 jaar. Ook hebben we mensen van diverse nationaliteiten als afkomst. De eisen die we stellen aan een potentieel lid zijn:

Dat die persoon Nederlands verstaat en spreekt. Dat de persoon grove, racistische en asociale taal buiten het spel laat.

In game communicatie: Er zijn 3 communicatie mediums die voor iedereen in de guild beschikbaar zijn: de guildchat, het forum en de Teamspeak server.

Guildchat: De voertaal binnen de guild is Nederlands. Zorg ook dat je taalgebruik in guildchat op niveau blijft. Probeer ook zoveel mogelijk “spam” binnen de guildchat tot een minimum te beperken, als je een grote discussie aangaat met anderen doe dat dan via een party chat, een whisper of maak een kanaal aan waar je kan discussiëren.

Forum: Op het forum gelden dezelfde regels als in de guildchat. Hou het netjes en civiel. Het posten van spam en plaatjes die niks toevoegen of overbodig zijn wordt niet getolereerd. Deze worden zonder pardon verwijderd. Posts die bepaalde morele codes overschrijden ook (enorme rage-posts met daarin behoorlijk persoonlijk gerichte dingen of te sexueel georienteerde foto's of links). Dit geld tevens voor de chatbox. Alle onzin die bedoeld is om te trollen word direct verwijderd. Doordat het forum een geschreven medium is en er altijd wel iets van tijd zal zitten tussen het posten van een reactie en het gelezen worden door andere kunnen bepaalde dingen anders opgevat worden dan ze bedoeld worden. Denk daaraan als je iets post. Mocht je verder nog bedenkingen hebben over een post van iemand stuur die persoon dan een PM met daarin de vraag voor uitleg.

Teamspeak: Alle guildleden zijn welkom op Teamspeak. Links in het menu staat een link naar de Teamspeak site. Gebruik als je inlogt als inlognaam je main characters naam. Overige Teamspeak gegevens staan in het Guild only gedeelte van het forum. De Teamspeak server is bestemd voor leden van Dude om het gezelliger te maken in WoW. Dus niet voor je counterstrike clan, je oma in de VS, etc. Mensen van andere Guilds mogen ook niet op de server komen tenzij ze een uitnodiging hebben gekregen van 1 van de guildlead van Dude. Mensen die niet hun mains naam hebben en dus onherkenbaar zijn of mensen die er niet horen krijgen direct een naam en ip ban op Teamspeak. We hebben in het verleden invasies gehad op Teamspeak omdat iemand de gegevens vrij gaf. Tegenwoordig gaan we hier dus hard tegenaan. Hou het taalgebruik in de Lobby (het algemene kanaal) net als op de guildchat netjes. In party kanalen mag elk taalgebruik gebruikt worden dat de mensen in het kanaal acceptabel vinden.

Ingame: We zijn een guild, dus zodra de naam van Dude onder jou naam staat ben je verantwoordelijk ervoor dat je de naam van Dude in een hoog vaandel houdt. Dit betekend dus dat je je fatsoenlijk gedraagd! Dit geld voor alles wat je doet in General, LFR, Flex, Dungeons, BG's etc etc. Dit betekend ook dat je een character naam hebt die niet aanstootgevend kan zijn. We nemen hierbij de regels van Blizzard als leidraad maar dat geld uiteraard ook voor alle Nederlandstalige versies ervan.

Voorheen droeg Dude de regel dat wij niet ganken en corpsecampen. Deze regel hanteren wij niet meer. Probeer je alleen wel te realiseren dat aan de andere kant van de horde die je net doodmaakte iemand achter een pc zit en dat hij/zij ook het spel voor z’n plezier doet. Expres het spelplezier van andere mensen verpesten wordt niet getolereerd. Wat wel duidelijk moet zijn is dat wraak nemen wel mag. Als een horde je constant geganked en gecamped heeft dan sta je volledig in je recht om hem anderhalf uur te sheepen of te campen tot ie uitlogt. Characters: Als je ge-invite word in Dude join je met je main. Inactieve characters (meer dan 3 maanden) worden zonder pardon gekicked tenzij van te voren is aangeven dat men voor langere periode offline zal zijn.

Niet onbelangrijk: Wij, als Dude zijnde, willen graag dat onze leden fatsoenlijke namen hebben. Wij hoeven geen scheldwoorden of ziektes als characternaam te zien. In principe hanteren wij de Naming Policy van Blizzard met als extra opmerking dat het ook niet in het Nederlands geaccepteerd word. Denk daar dus aan als je eventueel een server transfer moet doen en je je naam kan/mag/moet veranderen.

Raids: Zoals eerder gezegd: Dude is een casual/semi-hardcore raiding guild. We raiden diverse instances. Deze raids worden geleid door raidleaders. Het joinen van Dude betekend niet automatisch dat je mee kan naar Raid instances. Deze keuze ligt bij de raidleader. Er zijn diverse eisen aan het raiden gebonden. Lees dus eerst die regels alvorens je je aanmeldt voor een raid.

PvP: Zoals eerder gezegd: Dude is een casual pvp guild. We pvpen geregeld met grote en kleine groepen. RBG staan onder leiding van een RL en een targetcaller. Het joinen van Dude betekend niet automatisch dat je mee kan RBG's. Deze keuze ligt bij de raidleader. Er zijn diverse eisen aan het PvP gebonden. Lees dus eerst die regels alvorens je je aanmeldt.

In het kort hanteert Dude de volgende regels:

Hou het sociaal in zowel guildchat, op het forum als Teamspeak.

Vergeet niet dat je niet in je eentje speelt.

Wees eerlijk tegenover andere in het spel.

Misbruik niet de dingen die je mag gebruiken.

Wij vinden dat deze regels simpel en vanzelfsprekend genoeg zijn voor iedereen om te volgen. Als teken dat je de Code of Conduct goed hebt doorgelezen zet je in je apply de volgende zin: "Is Mythic maar met 20 man?"

Mocht er een overtreding zijn dan zal iemand van de guildleiding je hierop aanspreken. Meerdere overtredingen kunnen sancties of een guildkick als gevolg hebben.

De Guildleiding.

Deel Deze Pagina